Abstrakte birkestammer

Det er egentligt ikke så originalt at tage billeder af træstammer mens man bevæger kameraet. Men jeg har aldrig rigtig leget med det før denne tur til Vestamager. Normalt synes jeg let træstammerne kan blive for mørke, men Vestamager har en for Danmark ret speciel type skov, nemlig en ren birkeskov. Normalt ser man birketræer spredt rundt omkring man ikke så ofte en hel skov, hvor der ikke er andre træarter. Birkestammerne egner sig rigtig godt til disse lidt abstrakte bevægelses billeder, da stammerne er helt lyse og man dermed undgår de meget mørke og dominerende stammer.

Abstrakte birkesatmmer 1

Efter at have eksperimenteret lidt med lukketiderne, fandt jeg frem til 1/10 sekund egnede sig rigtig godt for mig med et 100 mm objektiv. Resten af kamera indstillingerne var sat så jeg kunne opnå denne lukketid, i mit tilfælde f/32 og iso100, da det var en lys dag. Hvis man bruger en anden brændevidde skal man nok prøve sig lidt frem med lukketiden.

Abstrakte birkesatmmer 2

Efter at have arbejde med birkestammerne som motiv, blev jeg faktisk ret betaget af mulighederne. To billeder vil aldrig nogensinde blive ens og det synes jeg er ret fascinerende. Normalt kan jeg sagtens komme hjem med flere identiske billeder, men ikke i dette tilfælde, da den præcise kamera bevægelse i hvert billede gør en stor forskel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s