Råbjerg Mile

Fornylig købte mine forældre et sommerhus nær Skagen, og i påsken var jeg oppe for at besøge dem og beundre den nordjyske natur. Det var helt fantastisk. Jeg har ikke været i området siden jeg var helt lille, og glæder mig allerede til at vende tilbage. Højdepunktet på turen var Råbjerg Mile, som længe har været på min liste over steder i Danmark, jeg gerne ville besøge.

Råbjerg Mile 1

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit. Den indeholder ca. 4 mio. m3 sand, der langsomt bevæger sig østover fra Skagerrak til Kattegat med en hastighed på ca. 15 m om året. Hvis den bliver ved med denne fart når den Kattegat omkring år 2230.

Råbjerg Mile abstract

Jeg synes det var helt fantastisk at bevæge mig op på milen. Fra visse områder kan man kun se sand hele vejen rundt, og det minder om en sandørken. Illusionen varer dog ikke længe, da man hurtigt får øje på landet rundt omkring milen. Mens jeg var på milen blæste der en stiv kuling fra vest, og sandfygning var næsten et problem for fotograferingen i hvert fald under objektiv skift. Men til gengæld blev alle fodspor slette i løbet af få minutter, så det hele virkede øde og som om man var den eneste der havde været på stedet i lang tid.

Full moon over Råbjerg Mile

Foto muligheder er nærmest uendelige, og stemningen skifter meget efter vejr, vind og tid på dagen. Jeg var så heldig at det næsten var fuldmåne og klart med kun lette slørskyer. Dette gav mulighed for nogle helt fantastiske billeder af Råbjerg Mile i solnedgang med månen som kulisse i baggrunden.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s