Vinter og is

Det er desværre ikke blevet til mange billeder denne vinter. Men en enkelt tur i Rudeskov med kameraet for øjet er det dog lykkedes at presse ind. Frosten holdt en kold hånd om Danmark, og havde gjort det i omkring to uger inden denne tur. Skovbunden var pletvis dækket af sne og rimfrost og de små vandløb der strømmer gennem skoven var delvist frosne. Dette resulterede i nogle lidt anderledes foto muligheder.

Is og rindende vand

Her har jeg brugt et 100 mm makro objektiv får at komme tæt på isformationerne. Desuden har kameraet været anbragt på stativ for at undgå rystelser ved den 2.5 sekund lange lukketid. Billedet illustrerer kontrasten mellem isens definerede kanter og det bløde, rindende vand i baggrunden.

Advertisement

7 thoughts on “Vinter og is

      • Ja, min økonomi er desværre ikke lige til disse lige nu, forhåbentlig snart 🙂 Ved du forresten noget om disse ringe, man kan købe (til en noget mindre pris) – der er vist både nogle til at sætte imellem obj. og kamerahus – og andre til at sætte udenpå objektivet?

  1. Ja, jeg bruger nogle Kenko extension tubes engang imellem. De fungere glimrende og du kan få et sæt med 3 rimelig billigt. Jeg bruger også af og til en diopter (Canon 500D) til at skrue foran objektivet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s