Vik i Myrdal

Min islandstur startede i Vik på sydkysten. Det var begyndt at regne mens jeg kørte fra lufthavnen i Keflavik mod Vik i Myrdal, og det blev det faktisk ved med nærmest konstant de to dage jeg brugte i Vik. Heldigvis var regnen ikke så kraftig da teltet blev slået op hos Vik Camping, men der gik ikke længe før det stod ned i stænger igen. Skyerne lå tungt over Vik i alle 48 timer, men der var enkelte opholdsperioder, hvor det bare galt om at komme ud med kameraet.

Bølger i Vik

Kyststrækningen omkring Vik er meget smuk. Strandene består af sort sand og småsten, hvilket er perfekt til fotografering på en gråvejrsdag, hvor det er med til at skabe flotte kontraster til bølgerne, der vælter ind over stranden.

Reynisdrangar Seastacks

Nær Vik finder man Reynisdrangar Seastacks, nogle høje basalt søjler et par hundrede meter fra kysten. Ifølge legenderne blev de dannet da nogle trolde forsøgte at hive et 3-mastet skib på land. Dette lykkedes imidlertid ikke, og da solens stråler ramte troldene blev de forvandlet til sten. Fra strandene omkring Vik er der rigtig god mulighed for at fotografere basalt søjlerne mens kraftige bølger rammer stranden.

1 thought on “Vik i Myrdal

  1. Jeg var også så heldig at rejse på Island for en del år siden. Og vil gerne tilbage igen. Fantastisk natur. Som man ser på dine fine fotos. Og så er der alle de varme kilder, forhåbentlig var der sådan een der i det dårlige vejr?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s