Landmannalaugar

Landmannalaugar er et fantastisk naturområde i højlandet i den sydlige del af Island. Området er geotermisk aktivt og mest kendt for de mangefarvede rhyolite bjerge og sorte lava marker. Bjerge i gullige, rødlige, blålige og lilla nuancer blandes med intens grøn mosbevoksning, og hvis man ikke kommer alt for sent på sæsonen, er der stadig klatter af sne spredt på bjergene. Grundet en dårlig vejrudsigt var jeg kun lidt over 24 timer i dette fantastiske område, men kommer jeg tilbage til Island, er dette det første sted jeg vil besøge igen, og denne gang i egen 4-hjulstrækker med mindst en uge til rådighed. I løbet af de 24 timer fik jeg dog vandret 20+ kilometer og kun sovet 3-4 timer.

Landmannalaugar

Det er kun muligt at kører op til Landmannalaugar i 4-hjulstrækker og helst en af den høje type, da der flere steder er flodkrydsninger, som kan være ret dybe. Det er også muligt at tage en bus derop, hvilket jeg gjorde, da den lejede Skoda ikke ville kunne klare turen, plus man kan få store bøder, hvis man kører på de såkaldte F-veje i lejebiler.

Landmannalaugar

Teltpladsen i Landmannalauger er ikke den bedste jeg har prøvet. Det er enten muligt at slå teltet op på et hårdt grus underlag, som er relativt tørt, eller på mindre græsområder som er ret fugtige. Jeg valgte det bløde græs og håbede på at teltbunden ville holde tæt, hvilket den heldigvis gjorde. Der er også mulighed for at sove i en hytte på sovesal, men der skal man eftersigende booke flere måneder i forvejen.

Advertisement

2 thoughts on “Landmannalaugar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s