Anemone tid

Der er måske ikke så meget nyt i at fotografere anemoner, men for mig er det efterhånden blevet en tradition. Efter vinteren hvor meget er brunt, gråt og en gang imellem hvidt, så skifter farverne om foråret. Skovbundet bliver først lysegrøn, og så kommer det fineste hvide tæppe af anemoner frem. Det varer desværre kun et par uger, for så kommer foråret for alvor, og alle bøgetræerne springer ud. Alle de fine lysegrønne bøgeblader skygger for alt lyset i skovbunden, og så forsvinder anemoner næsten lige så pludseligt, som de dukkede frem. Anemonerne er for mig det første tegn på forår, hvor det bare er fantastisk at komme ud at fotografere igen.

Hvid anemone, Anemone nemorosa, i skovbunden fotograferet med makro objektiv.

Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige objetiver til anemonefotograferingen. Første billede er taget med et 100mm makro objektiv, hvilket er ret almindeligt til blomster fotografering. Mit mål var at isolere anemonen, så den var det eneste der var skarpt, og så få en fin uskarp forgrund og baggrund fra den lave sol, og og de andre blomster og træer. Desuden har jeg placeret anemonen op mod en mørk træstamme, som gør at den hvide blomst træder endnu mere tydeligt frem.

Hvid anemone, Anemone nemorosa, i skovbunden fotograferet med fisheye objektiv.

Det andet billede er helt anderledes. Her har jeg brugt et fisheye objektiv, og været helt tæt på anemonen. Faktisk så tæt, at anemonen næsten rører glasset. Jeg har taget billedet med en lille blænde f/18, så jeg samtidig har kunne få lavet en sun star. Resten af elementerne i billedet er også relativt skarpe på grund af den lille blænde.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s