Nordlys over Danmark IGEN

Jeg har oplevet nordlys et par gange i de arktiske egne og tidligere set billeder af svagt nordlys i Danmark. Men det er helt vildt at opleve nordlys i Danmark to gange inden for den sidste måned, især med den intensitet, det har haft begge gange.

Northern Lights by the beach
f/2.4, 8 sek, ISO 2500, 14mm


Jeg kørte til Tisvildeleje strand igen, og heldigvis var der ikke så mange mennesker som sidst. Selvom der stadig var en del lige ved parkeringspladsen og på stranden nedenfor, gik jeg lidt ned til venstre og fik ro til at koncentrere mig mere om forgrunden i mine billeder. Jeg fandt en pool af stillestående vand, som reflekterede farverne fra himlen på en rigtig flot måde. Omkring kl. 21:55 begyndte lysshowet for alvor, og grønne og pink gardiner blafrede hen over himlen. Det kraftige lysshow varede i omkring fem til ti minutter. Langsomt forsvandt vandet i poolen også, som tidevandet trak sig tilbage, og jeg gik på jagt efter andre forgrunde længere nede af stranden.

Northern Lights by the beach. Also showing Venus right above the horizon, with a reflection in the water.
f/2.4, 20 sek, ISO 3200, 14mm

Lige da jeg ankom til stranden, var månen og Venus lige over horisonten. Jeg nåede ikke rigtig at få nogle billeder af månen, da den meget hurtigt forsvandt, men jeg fik dog et med Venus. Det er utroligt, hvor meget Venus lyser i forhold til stjernerne, og lyset reflekteres smukt i vandet. Pludselig kom der også et par nordlysstriber lige hen over Venus. En helt magisk aften!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s